Deset kapi sodijum hipohlorita (sodium hypochlorit) nakapajte u 500ml vode, promešajte i istrljajte telo sunđerom dok niste iskoristili svu tečnost. Ovako izgleda jedna od preporuka slavnog dr Šijama Singe (dr Shyam Singha) u slučaju da vas muči gljivična infekcija...
Ili, upotrebite ulje čajnog drveta na inficiranu regiju. Za delovanje treba malo više vremena, ali ono takođe poseduje snažna antiseptička dejstva.
Usput nemojte zaboraviti na vežbe disanja da biste pročistili pluća.
Dr Šijam Singa savetuje i ispijanje prirodnog soka od sledećih sastojaka u jednakim delovima (za 500 ml): šargarepe, spanaća, cvekle, krastavca, prstohvata soli, te crnog bibera i pola kašike paprike. Pijte nerazblaženo, uz grickanje šargarepe usput.
Sirovi beli luk, izmiksovan u blenderu, još je pristupačnije alternativno rešenje. Nanesite ga na zaraženo mesto štapićem, triput dnevno, a preporučljivo je piti i čaj od kamilice, s obzirom da je kamilica poznati biljni fungicid. Nakon jedne dobre šolje, lokalno možete naneti i iskorišćene kesice za čaj.
Da se izborite protiv peruti, koja je obično izazvana gljivičnom infekcijom, pomoći će vam kana, crvena ili neutralna.
Navodimo vam i široku paletu bilja koje usporava rast gljivica: kanadski ljutić, mira, tahebo, kurkuma, origano, cimet, žalfija, lišaj u narodu poznat kao brada starca (Usnea barbata), sladić, geranijum, menta, eukaliptus. Potražite njihove tinkture ili kapsule.
Kod rešavanja problema koje izaziva gljivična infekcija, veoma važan je način Ishrane. Treba izbegavati namirnice koje sadrže kvasac, kao što su pivo i vino, hleb i peciva, fermentisane namirnice, a unositi jogurt obogaćen živim kulturama koje gode crevima jer ih opskrbljuju dobrim bakterijama.
U obzir dolaze i suplementi, probiotici Lactobacillus acidophilus i Lactobacillus bulgaricus.
Kaprilična kiselina, ekstrakt kokosa, kao i ekstrakt semena grejpfruta takođe imaju antifungalna svojstva, dok će esencijalne masne kiseline žutog noćurka ili ulja semena lana, vrlo uspešno ublažiti infekciju.
Nema komentara:
Objavi komentar