subota, 15. veljače 2014.

Kad nas glava zaboli...

Umesto da odmah uzmemo pilulu protiv glavobolje, razmislimo šta joj je uzrok jer neće nestati ako je stalno utišavamo. Kao i kod svih drugih zdravstvenih problema, treba lečiti uzrok, a ne simptome...

Uto_8_feb_Da_glavobolja_brze_prodje

 Često glavobolju ume da izazove određena hrana koju unosimo u sebe, a to što smo reagovali odmah nakon što smo je pojeli, zapravo označava blažu alergijsku reakciju na nju.

Sok od nekoliko kriški limuna u šolji čaja trenutno će ublažiti glavobolju, a kora od limuna, istucana u finu smesu poslužiće efikasno u vidu obloga za čelo, posebno kod ublažavanja glavobolje uzrokovane temperaturom.

Cimet je posebno koristan za ublažavanje glavobolje uzrokovane hladnoćom pa će je fina smesa cimeta sa vodom na slepoočnicama i čelu, ublažiti.

Kod glavobolje kao posledice prehlade, koristiće i inhaliranje nad pregršt ruzmarina kuvanog u litri vode.

Još jedan poznati začin, majoran, tačnije infuzija lišća u čaju, veoma koristi kada je reč o glavobolji na nervnoj bazi. A, pomaže i đumbir, odavno poznat po svojim protivupalnim svojstvima.

Nema komentara:

Objavi komentar