Često glavobolju ume da izazove određena hrana koju unosimo u sebe, a to što smo reagovali odmah nakon što smo je pojeli, zapravo označava blažu alergijsku reakciju na nju.
Sok od nekoliko kriški limuna u šolji čaja trenutno će ublažiti glavobolju, a kora od limuna, istucana u finu smesu poslužiće efikasno u vidu obloga za čelo, posebno kod ublažavanja glavobolje uzrokovane temperaturom.
Cimet je posebno koristan za ublažavanje glavobolje uzrokovane hladnoćom pa će je fina smesa cimeta sa vodom na slepoočnicama i čelu, ublažiti.
Kod glavobolje kao posledice prehlade, koristiće i inhaliranje nad pregršt ruzmarina kuvanog u litri vode.
Još jedan poznati začin, majoran, tačnije infuzija lišća u čaju, veoma koristi kada je reč o glavobolji na nervnoj bazi. A, pomaže i đumbir, odavno poznat po svojim protivupalnim svojstvima.
Nema komentara:
Objavi komentar