Ajurveda u cilju uklanjanja bakterija i nataloženih čestica hrane pri održavanju higijene usta, odavno naglašava važnost struganja jezika, a tradicionalna kineska medicina zadah posmatra kao posledicu viška toplote u želucu te preporučuje gorke namirnice, kao što su cikorija, endivija i tamnozeleno lisnato povrće.
Rado popijte i šolju zelenog ili crnog čaja jer oni imaju sposobnost da zaustave razmnožavanje bakterija.
Ispiranje usta etarskim uljima takođe će vam pomoći da ublažite zadah, i to naročito onim koje sadrži ulje čajevca, mente i limuna.
Takođe, korisni su i mirođija, anis, ulje čajnog drveta, a pomoći će i jednominutno žvakanje grančice svežeg ruzmarina, peršuna, kadulje.
Korišćenje piskavice za rešenje ovog problema se pokazalo izrazito efikasnim. Čaj od semena piskavice se priprema stavljanjem jedne kašike semenki u pola litre hladne vode i kuvanjem u trajanju od petnaestak minuta na umerenoj vatri.
Nema komentara:
Objavi komentar